Sivut

19.1.2014

Weekend Class in Chicago

Cultural Care'n auppari ohjelman mukaan jokaisen aupparin on hankittava vähintään 6 creditiä (opintopistettä?) vuotensa aikana. Hostperheen kuuluu maksaa opinnot 500$ asti ja sen jälkeen auppari on omillaan. Moni mun tuttu suorittaa creditinsä istumalla tunneilla  community collagessa, joka on julkinen ja halvempi vaihtoehto kuin yksityinen collage tai university. Mä kuitenkin teen 45h töitä viikossa, 8-5 maanantaista perjantaihin, käytännössä katsoen aina. Mulla ei siis ole mahdollisuutta pomppia koululle kesken päivän, eikä iltaluennot houkuttanut. Niimpä päädyin vähän toisenlaiseen vaihtoehtoon: Weekend classiin.

Näitä yhden viikonlopun kestäviä kursseja voi suorittaa vain joissain isoissa kaupungeissa, kuten Chicagossa, New Yorkissa ja Washington DC:ssä. Mä päädyin National Louis University'n kursseille, jota tarjotaan tällä hetkellä vain Chicagossa ja aivan uudessa kohteessa Tampassa, Floridassa. (Jos olisin tiennyt aiemmin, olisin mennyt Floridan kursseille, tai sitten en..) NLU tarjoaa kaksi vaihtoehtoa, puolet crediteistä yhden viikonlopun aikana, tai kaikki kuusi kahden aikana. Mä päädyin ilmoittautumaan molemmille, niin että eipähän tarvitse sitten enää huolehtia opinnoista. Mitä tää kaikki sitten maksaa? Siinä se paras osa onkin. Molemmat viikonloput yhteensä 500$ + 85$ materiaalimaksu, joka maksetaan perjantaina koululle saapuessa ja se kattaa molemmat viikonloput, kaksi dinneriä, lounaan ja aktiviteetit. HUOM! Asuminen ei kuulu hintaan. NLU tekee yhteistyötä Hostelling International Chicago hostellin kanssa ja ne tarjoaakin alennuksen NLU'n opiskelijoille. Me ajateltiin, ettei huvita mennän mihkään kämäseen hostelliin jakamaan huonetta 10 tuntemattoman kanssa, joten bookattiin hotelli. Sarah, minä ja Ina Itavallasta. Meillä kävi kyllä ihan uskomaton tuuri, sillä osuttiin oikealle sivustolle oikeaan aikaan. Viikonloppu tulikin sitten vietettyä ihanassa 4 tähden hotellissa aivan Water Tower Placen vieressä. (ketkä tuntee Chicagon, se on ihan keskustassa). Mitä siis tapahtui? Meitä oli kolme ihmistä samassa huoneessa jakamassa kulut ja saatiin tosi hyvä diili huoneesta. Joskin tuli viikonlopun aikana vietettyä aikaa hostellillakin ja se oli oikeastaan melko viihtyisä. Ehkä seuraava viikonloppu me majoitutaan siellä...

Ensimmäinen viikonloppu kulkee nimellä "American Dreams: You and Your Community" ja tuntien aiheet oli sen mukaiset. Asiaa mm. kulttuurishokista, Amerikan moninaisesta kulttuurista, ennakkoluuloista ja stereotypioista, konfliktitilanteista yms. Helppoa ja mielenkiintoista. Huhtikuun kurssi on Chicago in nutshell, saa nähdä oppisiko siellä jotain uuttakin.

Nyt moni varmaan ajattelee, että vitsi kui helppoa, istun pari viikonloppua luokassa ja siinä se. No ei ihan. Mitäpä olisi koulu ilman kotiläksyjä. Molemmille viikonlopuille on pre-assignmentit ja post-assignmentit, jotka täytyy suorittaa saadakseen creditit. Ei niin, että ne mitenkään vaikeita olis. Yksi post-assignmenteista on projekti, joten se on vähän aikaa vievä, mutta muuten ne on helppoja... CC'n vaatimus on 72 opintotuntia, mitä lie, ja NLU'lta saat 80, kun suoritat kaikki tehtävät. Ikävä kyllä kaikki tehtävät täytyy tehdä, jotta saa kaikki creditit kasaan. Hyvä uutinen on, että mikäli suunnittelet jatkavasi auppari vuotta, voit suorittaa extra tehtävän, joka nostaa sun opintotunnit 90. (Totta kai ihan muuten vaankin jos haluat. Sellainen päiväkirja tehtävä, joku voi haluta tehdä sen ihan muuten vaan..) Tällöin jos jatkat vuotta, on sulla osa toisen vuoden opinnoista jo suoritettu.

Saksa Sarahin kanssa hypättiin junaan perjantaina kahden maissa ja suunnattiin downtowniin. Koska kouluun ilmoittautuminen oli 3:30-3:45 pm ja classit alkoi klo 4pm ei meillä ollut aikaa käydä hotellilla. Satoi kaatamalla, joten napattiin Ogilvie'n asemalta taksi ,(kröhm, ajetaan aina taksilla...) ja suunnattiin koululle. Oli pitkä päivä ja oltiin hotellilla vasta kymmeneltä illalla ja nukkumassa puoli kahden aikaa, kun jotenkin jäätiin juoruilemaan...
Lauantaina aikainen herätys, aamupala Starbuckista ja sitten oltiinkin menossa koko päivä. Ihan näin btw, onneksi en asu downtownissa, menis varmaan ihan tolkuttomasti rahaa vaan ruokaan, kun kävis aina ulkona syömässä. Muistin taas miksi rakastan Italialaista ruokaa. Vapiano, siltä varalta, että joku sattuu törmäämään siihen, suosittelen! Oltiin dismissed puoli kasin aikaa ja otettiin jo melkein taksi hotellille, kun joku tajusi, etten ollut nähnyt Millennium Parkia vielä ja oltiin aivan sen vieressä. Niimpä käytiin katsomassa Bean. Taksi Water Tower Placeen ja jotenkin päädyttiin shoppailemaan. Yksi parhaista puolista täällä on se, miten myöhään kaupat on auki! Tosin mun shoppailut jäi vähiin, sillä YRITÄN olla säästölinjalla. Tällä kertaa mukaan lähti vain MAC'in meikkivoide. Fruyot mukaan Forever Yogurt'ista (Parasta!) ja takaisin hotellille, missä meillä olikin sitten pienet partyt. Meksiko-Ilse tuli käymään, sillä olivat Sarahin kanssa menossa ulos. Ina, Andi ja minä jäätiin pitämään "bileet" pystyssä.
Juu-u kyllä kaduilla varoiteltiin vaikka mistä. Putoavaa jäätä, riisiä, mausteita ja hiiriä...

Sunnuntaina kierreltiin eri paikoissa kuten Chicagon Chinatown'issa, jossa myös syötiin kiinalaista. Ylläriii :D
Oltiin dismissed noin klo 5pm, mutta ennen sitä katseltiin leffaa Crash (2004). Mikä oli hyvä, koska kaikki oli tosi väsyneitä. Tosi hyvä leffa kyllä, tykkäsin. Se pisti miettimään omaa maailmankuvaa.
 Mammutti postaus ja paljon  (toivottavasti joillekin hyödyllistä) infoa. Kuvat kuiteskin kertoo enemmän kuin tuhat sanaa vai mitä? Mulla oli kyllä tosi mukava viikonloppu. Tunnit nyt ei niin ihmeellisiä ollut, mutta seura oli parasta! Opin puhumaan saksaa! (kröhöm, pari perus fraasia) Ja pääsin vähän tuulettumaan. Välillä on aika rankkaa asua työpaikalla. Pitäis varmaan hommata harrastus... Seuraava weekend class on huhtikuussa. Kiitos ihanasta viikonlopusta Sarah, Ina, Andi, Suomi Miia, johon sattumalta tutustuin, ja Ilse, joka pyörähti meidän hotellihuoneessa lauantai-iltana :)

Thank you for my awesome girls Sarah, Andi, Ina and Ilse, who stopped by on Saturday night :)

Love you guys! 
Tschussi!<3
xoxo / Laura

2 kommenttia:

  1. Vapiano on ihana ravintola! <3 Ja löytyy myös Helsingistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietinkin, että kuulosti sen verran tutulta omaankin korvaan, että oon siihen varmaan aikaisemminkin törmännyt :)

      Poista

Kommentit piristävät aina!

Comments always cheer me up!