Sivut

3.10.2013

Training school

Maanantai-iltana noin 7 pm saavuttiin viimeinen Newarkin kentälle, jossa meitä vastassa oli hauska vanha mies. Cultural Care’n bussikuski, joka ajoi meidät training schoolille. Ihan järkyttävää, että yht äkkiä oltiinkin siellä, minne olin havitellut viimeisen vuoden. Silmät pyöreinä kaikki tietysti pyörivät ympäriinsä bussissa ja npasivat kuvia, mutta highway’lle päästessä kaikki olivat jo niin väsyneitä matkasta, että uni vei monen kohdalla voiton, myös mun. Kahden tunnin bussimatkalla ehti kuitenkin nukkua ihan hyvin.
Jet lag
Jet lagia en tuntenut mitenkään ylivoimaisen paljon. Välillä se yllätti ja yleensä alkuillasta (tai oppitunneilla :P ). Suurimman osan ajasta kuitenkin pärjäsin ihan hyvin. HUOMIO tulevat aupparit! Asettakaaa edes joku kelloista oikeaan aikaan ennen kuin saavutte päämäärään. Itse olin ensimmäisen illan aivan sekaisin, kun jokainen kolmesta kellosta näytti eri aikaa…
Campus ja dormatory
Aah, kampuselämää, minkä moni haluaisi kokeilla. Voin kertoa, ettei se niin hohdokasta ole. Itse jaan huoneen kolmen muun tytön kanssa ja vaikken huoneessa käykään kun noutamassa tavaroita tai nukkumassa,  ei soluelämä ole ihan mua varten.
Valmistautukaa siihen, ettei tää ole mitään luksusta. Kesäleiri on varmaan aika oikea vertaus. Vessat ja suihkut ovat yhteisiä kaikkien kanssa (ei poikien, heillä on tietenkin oma rakennus)  ja iltaisin aikaa vietetään commonroomissa, joka on ainoa nettiyhteydellinen paikka.
Campuksen ulkotiloista ei voi kuitenkaan valittaa. Tilukset ovat laajat, koulu on kauniilla paikalla ja rakennukset hienoja.
Ruokaa ei pahemmin voi kehua, mutta kuten eräs opettajamme totesi, ei amerikkalainen ruoka ole oikeasti aivan tällaista, vaan tämä nyt on vaan campus foodia, jota meille tarjotaan. 
Kielikylpy
Vaikkei täällä ole ollut kuin vasta viikon, on ihan uskomatonta, miten kieli tarttuu. Ollaan naurettu E’n kanssa monta kertaa, miten meinataan puhua keskenäänkin jo englantia. Ja silti suomen puhumisen lisäksi, englanti tulee jo niin luonnostaan. Saksalaiset roomates’it kävivät juuri nukkumaan ja huikkasivat good night ja  vaikka kirjoitin tätä postausta samalla, luonnistui keskustelu englanniksi vielä samalla. En kyllä kuvitellut, että kehitys tapahtuisi näinkin nopeasti!

Naurettiin E:n kanssa näille kylteille. Mitä poroja täällä muka hyppisi eteen??
No, näköjään pomppi. Nämä peurat viihtyivät pitkään ruohokentällä koulun edessä. 
Tänään viimeinen yö dormitorion kovilla, natisevilla patjoilla ja huomenna lento host perheen luo, joka tarkoittaa mm. sitä, että ensi yön nukun ihanan perhmeässä queen size kokoisessa sängyssä!

See ya Later!


xoxo / Laura

P.S. Ainuttakaan kuvaa EI ole muokattu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina!

Comments always cheer me up!